2 november 2020

Week 44: Welke invloed hebben bovengemiddelde temperaturen in Europa, de coronacrisis en veel wind op onze energieprijzen?

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ hover_enabled=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.4.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″]

Afgelopen week hebben de veranderende weersverwachtingen en de zorgen omtrent de coronacrisis de energiemarkt flink laten bewegen. Allereerst de gasprijs; deze heeft afgelopen week een flinke stijging laten zien en is na het weekend weer afgekoeld. Dit is voornamelijk te wijten aan de bijgestelde weersverwachting in Europa. Daarnaast zien we dat we een goede hoeveelheid elektriciteit kunnen opwekken door middel van windturbines, hierdoor worden de gascentrales ontzien. De verminderde vraag naar gas leidt tot de afkoeling van de gasprijzen.

Ten tweede zien we dat de coronacrisis overal zijn sporen achterlaat. Een sombere beurs heeft zijn weerslag op de energiemarkt. De economische vooruitzichten zien er somber uit doordat het aantal coronabesmettingen wereldwijd toeneemt. Vooral de CO-2 en olieprijzen worden hier geraakt en laten een daling zien afgelopen week. Dit heeft impact op de termijnprijzen van elektriciteit en gas, historisch gezien zijn de termijnprijzen nog steeds aan de lage kant.

Heb jij vragen of opmerkingen reageer dan hieronder!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Marktupdates

Contactpersoon
Tijn Mutsaers

© Flink Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Contactgegevens


Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg
085 - 48 33 120