fbpx
28 oktober 2020

Week 43: Welke impact heeft de dalende CO2-prijs en een no-deal Brexit op de energieprijzen?

CO2-prijs daalt verder na toenemende zorgen over de coronacrisis en een no-deal Brexit

Afgelopen week is de gasprijs voor de aankomende maanden en 2021 flink gestegen. De blijvende onzekerheid over de aanvoer van Noors en Russisch gas ligt hieraan ten grondslag. Door de naderende wintermaanden wordt er veel gas ingekocht, op de langere termijn zien we juist vrij stabiele prijzen. De dalende CO2- en lagere olieprijzen houden hier het evenwicht.

De zorgen omtrent impact de coronacrisis nemen onverminderd toe, daarnaast lijken we af te stevenen op een no-deal Brexit, dit geeft zijn weerslag op de CO2-prijzen. De CO2-prijzen hebben het laagste niveau sinds vier maanden bereikt, op de termijnmarkt verzorgt dit een kleine daling van de elektriciteitsprijzen.

De olieprijs staat nog steeds onder druk, terwijl de OPEC+ landen zich aan de productiebeperkingen houden wordt de prijs gecorrigeerd door een verminderende vraag naar olie door de wereldwijde coronacrisis. Binnenkort worden de productiebeperkingen voor 2021 besproken, de verwachting is dat de productiebeperking wordt verminderd waardoor een prijsdaling in het verschiet ligt.

Marktupdates

Contactpersoon
Tijn Mutsaers

© Flink Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Contactgegevens


Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg
085 - 48 33 120