fbpx
23 november 2020

Week 47: Vaccin impact op prijzen is van korte duur…

Wat maandag begon met een stijging op de termijnmarkten resulteerde al snel in een daling op dinsdag. De aankondiging van een tweede corona vaccin zorgde voor een positief sentiment op de beurs. Dit uitzicht op economische voorspoed zorgde voor een stijging van de termijnprijzen. Bij een rooskleurige economie wordt een verhoogde energievraag geanticipeerd.

Wederom zien we dat sentiment leidend is in prijsontwikkelingen. Ondanks alle goede nieuwsberichten van de afgelopen week nemen de zorgen rondom de wereldwijde pandemie nog steeds toe. Er zijn verschillende economische grootmachten die voor het virus nog niet de juiste maatregelen hebben gevonden. Zo zien we ook in ons eigen land dat de energievraag nog niet op het pre-coronapeil is. Het sentiment kantelde hier de negatieve kant op, de economische impact van het coronavirus leidde tot prijsdalingen.

Nogsteeds zien we dat de weersverwachtingen relatief mild zijn voor de tijd van het jaar. Dit zorgt voor stabiliteit op de gasmarkt, elektraprijzen zijn onder andere hierdoor relatief laag.

Heb jij vragen of opmerkingen reageer dan hieronder!

Marktupdates

Contactpersoon
Tijn Mutsaers

© Flink Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Contactgegevens


Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg
085 - 48 33 120