28 oktober 2020

Week 42: De storm is gaan liggen…

Na een onrustige vorige week is de markt voor gas gestabiliseerd. Opnieuw neemt de warmtevraag toe door het koudere weer, echter zien we dit nog niet terug in de marktprijs. Dit is vooral toe te schrijven aan het vergrootte aanbod van Noors aardgas na beëindiging van de stakingen. Daarnaast zorgt de stabiele toevoer van Russisch aardgas voor voldoende Europese capaciteit in de opslagen.

Ook op de oliemarkt is het rustig, de productiebeperkingen van de Opec+ landen zorgen voor een lichte opwaartse prijsdruk. Waar de beperkte impact van orkaan Delta op de westkust van de VS zorgt dat de prijs van een vat Brent olie (rond de 42$) vrijwel ongewijzigd blijft.

Ondertussen is de elektriciteitsmarkt minder rustig. Tegelijkertijd zien we dat de toenemende zorgen rondom de coronacrisis en de economische impact van de maatregelen ook een dalend effect hebben op de prijzen Een daling van het markttarief is voornamelijk toe te schrijven aan het niveau van de CO2-prijs, welke op het laagste niveau staat sinds midden augustus.

Wil jij weten wat deze korte en lange termijn ontwikkelingen voor impact hebben op jouw energierekening?

 

Marktupdates

Contactpersoon
Tijn Mutsaers

© Flink Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Contactgegevens


Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg
085 - 48 33 120