Klantcase

FLINK voorziet Nederlands nieuwste en meest duurzame elektrische schepen van nieuw energiecontract

Details

 • Klant
  Zilvermeeuw
 • Locatie
  Drimmelen
 • Label
  FLINK Nederland
Accountmanager

Luke Kolen

De Zilvermeeuw

De Zilvermeeuw heeft het eerste volledig duurzame schip van Nederland gerealiseerd. FLINK heeft hen geholpen aan een passend energiecontract voor de 100% elektrische boot. De schepen zijn modern en bieden een prachtig uitzicht. Doordat het om duurzame schepen gaat, is het vaargebied ook groter geworden. Zo varen ze met enige regelmaat naar Rotterdam en Antwerpen. “Geen uitstoot. Of het nu CO2, fijnstof of roet is. Met de eventschepen, de Z8 en de nieuwe Z9, gaat de Zilvermeeuw héél duurzaam en schoon het water op. Het behoud van de natuur is voor ons immers van groot belang.” Aldus Adriaan en Leon Schuller.

De Zilvermeeuw en het energiecontract

De Zilvermeeuw is niet thuis in de energiemarkt. Het is vaak niet duidelijk wat je als bedrijf nu wel of niet moet doen. Neem je een vast contract of niet en voor hoelang zet je de tarieven vast? Je weet niet wanneer je het wel (of niet) goed doet. Er wordt aangegeven dat deze facilitaire zaken vaak wat ondergeschoven is. Hier zit niet de corebusiness van De Zilvermeeuw, dat resulteert weer in onwetendheid. Uiteindelijk is dit wel een belangrijk onderdeel en wordt het alleen maar belangrijker. Zeker omdat de afnames van elektriciteit door de duurzame boten een groter onderdeel is geworden van de bedrijfsvoering. Het is daarmee meteen een serieuze kostenpost. Op een gegeven moment is het prettig om een prijs te betalen waarvan je als ondernemer weet dat je er operationeel mee uit de voeten kunt. Daar krijg je vastigheid voor terug.

“Snelle reactie én de juiste expertise maakt de samenwerking prettig.” 

Verduurzamingsambities

De Zilvermeeuw heeft plannen om (nog verder) te verduurzamen. Er is bijvoorbeeld ook al nagedacht om met zonnepanelen aan de slag te gaan. Echter zal dit op de langere termijn op een creatieve manier een invulling krijgen, simpelweg omdat er niet veel daken ter beschikking zijn. Voor nu ligt de focus op de duurzame schepen. Dit is natuurlijk ook al een grote stap in het kader van verduurzamen.

De samenwerking met FLINK

Via NAC is De Zilvermeeuw in contact gekomen met FLINK. Wanneer je een hypotheek nodig hebt, heb je de keus om naar een tussenpersoon te gaan of rechtstreeks naar de bank. Vroeger zou De Zilvermeeuw rechtstreeks naar de bank gaan. In de loop der jaren zien ze de meerwaarde van een intermediair in. Daar zit ook een logica achter, anders zou het überhaupt niet bestaan. Vaak doen we de aanname dat iets duur(der) is. Wat we dan vergeten is dat je een breder pakket aan keuzes hebt. Verder is het contact heel vlot en soepel verlopen. FLINK reageert ook heel snel, dat is bij andere partijen niet het geval geweest. Naast de snelheid heeft FLINK ook de juiste expertise. De Zilvermeeuw heeft te weinig kennis van de energiemarkt. Wanneer er vragen uit praktisch oogpunt naar voren komen is het prettig om een partner te hebben waar je terecht kunt. Dit uit zich vooral in dat je meteen een antwoord ontvangt. Daarnaast geven ze uitleg over wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn van bepaalde keuzes. Zo weten we dat we met een partij te maken hebben die kennis van zaken heeft.

 • De Zilvermeeuw

 • Samenwerking

 • De Z9 eventschip van Zilvermeeuw te drimmelen

  Eventschip: Z9

  Meer weten over dit project?

  Ontvang het laatste nieuws, marktinzichten, inspiratie en uitnodigingen voor onze events.

  © FLINK Nederland.
  Disclaimer - Privacyverklaring - Alle rechten voorbehouden.

  Contactgegevens


  Spoorlaan 350
  5038 CC Tilburg
  085 - 48 33 120